Skip to content

Projektni biro Split

  • English
  • Hrvatski
Naslovnica arrow Posebni projekti
Posebni projekti
Eko projekt "Kaštelanski zaljev"

 Eko projekt Integralnim ekološkim projektom "Kaštelanski zaljev" riješava se problem zagađenja mora Kaštelanskog zaljeva i to kroz rješavanje problema prikupljanja, pročišćavanja i dispozicije otpadnih voda gradova Splita, Solina, Kaštela i Trogira, te poboljšanje i dogradnja vodoopskrbe područja ovih gradova. Izgradnju sustava kreditirali su Svjetska banka i Europska banka za obnovu i razvoj.
 
CDU "Vrbobran"
 Razvoj Splita u veliki grad i značajno povećanje konzuma električne energije zahtijevali su izgradnju transformatorske stanice 220/110 kV u neposrednoj blizini Splita. Odabrana je lokacija na Vrboranu, istočno od grada.
Kako se u isto vrijeme stvarala koncepcija upravljanja proizvodnjom i prijenosom električnom energije iz regionalnih centara, odlučeno je da se u okviru nove transformatorske stanice Vrboran, u zajedničkoj komandnoj zgradi, izgradi i Centar daljinskog upravljanja (CDU) za Dalmaciju.
Ovo je realizirano 1980. god.     


Vrboran
 
TS "Konjsko"
Image 
 1970-ih godina razmatrana je koncepcija razvoja 400 kV mreže na području cijele države. Već 1971. usvojen je i program razvoja, a 1979. god. dovršena je i pod 220 kV napon stavljena TS Konjsko (pod 400 kV stavljena 1983. god.).

 

 
Otočna kabelska veza 110 kV
Izgrađena je u vrijeme ratnih zbivanja u Republici Hrvatskoj u cilju povezivanja sjevernog i južnog dijela Hrvatske a radi sigurnije i kvalitetnije opskrbe električnom energijom.

 

Image 

 
Brana Sidi Yacoub
 Image Brana na rijeci Ardjem nizvodno od naselja Sidi Yacoub izgrađena je u cilju ostvarenja akumulacije za opskrbu vodom grada Ech Cheliff-a (El Asrama) u Alžiru.
Brana je locirana u kanjonskom dijelu rijeke Ardjem oko 1.0 km sjeverozapadno od istoimenog naselja. Grad Ech Cheliff se nalazi oko 28.0 km sjevernije od lokacije.
 
«« Poèetak « Prethodna 1 2 Sljedeæa » Kraj »»

Stranice 1 - 9 od 11